Vil du bli travtrener?

Ønsker du å ha travsport som yrke er fagskoleutdanningen "Travtrener - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall" utdanningen for deg! Søknadsfristen er 14. juni.

Foto: Norsk Hestesenter

Studiet «Travtrener – trening av hest, oppstart og drift av egen travstall» er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng. Dette betyr at undervisningstiden er tilpasset slik at det skal være mulig å ta utdanningen som deltidsstudium ved siden av annet arbeid.

Gjennom utdanningen vil du få de grunnleggende kunnskaper og verktøy som du trenger for å starte opp og drive en profesjonell trenerstall for travhester. Studiet vektlegger læring om hestens velferd, spesielt med tanke på dens anatomi og fysikk, og hvordan du anvender ulike treningsprinsipper i toppidrett. Som student ved travtrenerstudiet på Norsk Hestesenter vil du få møte flere av bransjens ledende aktører på sitt felt, og gjennom både teori og praksis vil du få verdifull læring om trening av travhester.

Ønsker du å ha travsport som yrke er travtrenerutdanningen studiet for deg. For å kunne søke Det Norske Travselskap (DNT) om profesjonell travtrenerlisens A er det krav om utstedt vitnemål fra travtrenerutdanningen på Norsk Hestesenter.

Søknadsfristen for opptak i 2024 er 14. juni. Mer informasjon om utdanningen, opptakskrav og søknad får du på Norsk Hestesenter sine hjemmesider www.nhest.no

 

Travtrenerstudiet

"Travtrener - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall" er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng.

Les mer
  • En fagskoleutddaning ved Norsk Hestesenter
  • Dersom du ønsker å ha travsport som yrke er dette studiet for deg 
  • For å kunne søke om profesjonell trenerlisens A hos Det Norske Travselskap er det krav om utstedt vitnemål fra denne utdanningen 

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.