Stoletheshow til topps igjen

Stoletheshow vant Finlandia Ajo for andre år på rad og er invitert til Elitloppet.

Stoletheshow var nok en gang i toppslag i Finland. Arkrivfoto: hesteguiden.com

I et voldsomt startrush klarte Stoletheshow såvidt å svare opp dødens og da Hail Mary satte full fart etter 500 meter valgte Magnus A. Djuse bak Stoletheshow nok en gang å gå imellom og kjøre seg til tet.

I den posisjonen måtte Stoletheshow tåle kontinuerlig trykk, men på oppløpet hadde han likevel krefter til å svare opp raskt avsluttende Catullo Jet. 

Frode Hamre-trente Stoletheshow har vunnet fire løp her hjemme i år, men han måtte nøye seg med fjerde i Klosterskogen Grand Prix og tredje i Steinlagers æresløp. 

Seieren i Finlandia Ajo var verdt 110 000 Euro (knapt 1,3 millioner etter dagens kurs) og medfører automatisk invitasjon til Elitloppet.  Vinnertiden ble 10,4a/1620. Stoletheshow er oppdrettet av Per Rune Pollestad og Ordin Larsen. 

Les også

Sport

Praksis hos profftrenere

Årets kull med travtrenerstudenter er snart tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i inn- og utland, fylt med nye erfaringer, kunnskap og motivasjon.
Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.