Aktivitetsstall

Aktivitetsstall er en av satsningsområdene i DNT sitt rekrutteringsarbeid, og er et tiltak basert på strategiplan Trav 2025. Kanskje du vil drive en aktivitetsstall? Da vil vi høre fra deg!

Foto: Hesteguiden.com

Aktivitetsstall bygger på ideen om stallen som inngangsporten til travsporten. Tradisjonelt sett har mennesker kommet inn i travsporten via travstallene rundt om i hele Norge. Aktivitetsstall handler om «åpne staller», der man på ulike måter kan tiltrekke seg nye interessenter og skape en rekrutteringskanal inn i travsporten.  

Konseptet skal favne bredt, og være en rekrutteringsarena for nye medlemmer i travsporten og en utviklingsarena for eksisterende medlemmer. Aktivitetsstall skal ha forankring lokalt, og være prioritert aktivitet som forbund og travlag kan engasjere seg i. I tillegg til travforbund og travlag, ønsker DNT samarbeid med private aktører med travsport i hovedfokus.

Aktivitetsstall er delt inn i tre kategorier. Konseptet er bygget på ett samarbeid mellom Det Norske Travselskap, travforbund, travlag og private aktører. Driften skal være kommersiell, uansett om det er drift via travforbund, travlag eller private aktører.

Det Norske Travselskap har undervisningsmaterialet innenfor travsport til ponni og hest. Dette skal være en del av kursene i kategori A og B. DNT kan til den rette plassen være med på en oppstartsstøtte og videre en aktivitetsstøtte etter hva man har av elever og aktiviteter. Sammen med deg/dere ser vi på hvilke muligheter du/dere har med tanke på aktivitet.


Aktivitetsstall skal favne bredt og kan være et tilbud til både barn, ungdom og voksne. Foto: Hesteguiden.com 

Kategorier i aktivitetsstall

Kategori A
Kategori A er en fullskala drift med både hest og ponni, ukentlige kurs, dagleire, åpen gård og andre rekrutterende tiltak tilknyttet travsport.

Kompetanse: Driver må være gyldig lisensiert travtrener A eller B i henhold til DNTs reglement, eller være en aktiv godkjent instruktør i DNTs rekrutteringsarbeid. Personer med annen kompetanse/praksis innenfor travsport og hestehold som kan dokumenteres, kan også søke. Pedagogisk kompetanse er en fordel.

Kategori B
For kategori B kreves en mindre aktivitet enn for kategori A. Dette er kategorien for deg som eksempelvis bare har enten hest eller ponni, og som ønsker å tilby kurs og aktiviteter i noe mindre skala. Dette kan eksempelvis være kortere kurs, dagleire, åpen gård og lignende.

Kompetanse: Personer med dokumentert kompetanse/praksis innenfor travsport og hestehold kan søke. Pedagogisk kompetanse er en fordel.

Kategori C
Kategori C er for deg som ønsker å åpne stallen din og skape et lavterskeltilbud med hesten i fokus. Her brukes de hestene, fasilitetene og den aktivitet som allerede er tilknyttet din stall. En type besøksgård.

Kompetanse: Driver må ha god erfaring innenfor travsport.

Krav til drivere av aktivitetsstall
DNT stiller krav til drivere av aktivitetsstall, hva gjelder kompetanse, krav til plassen/stallen/gården, forsikringer, økonomi og markedsføring. Overordnet og felles for alle kategorier er følgende:

  • Din gård/stall er godkjent fra Mattilsynet for dyrehold
  • Du/dere må skaffe vandelsattest, dette gjelder de som er ansvarlig driver og alle som skal ha ansvaret for barn/unge under 18 år
  • Driver må være medlem i ett travlag tilsluttet Det Norske Travselskap
  • Driver av aktivitetsstall er underlagt og skal følge DNTs etiske retningslinjer

Mer informasjon om kategoriene og hvilke krav som gjelder for hver kategori får du i informasjonen her:

Aktivitetsstall - informasjon om kategorier

 

Meld din interesse!

Hvis du synes dette høres spennende ut og kunne tenke deg å få mer informasjon om det å drive en aktivitetsstall – ta kontakt med oss i DNT! Vi ser frem til å høre fra deg! 

Les også