Høstens «Til Start»-samlinger

Oppsettet for høstens «Til Start»-samlinger er klart. Det blir samlinger på hele 18 forskjellige arenaer. Samlingene avholdes i perioden fra 24. september til 12 november.

Foto: Hesteguiden.com

Den siste samlingen før sommerferien ble avholdt i Bodø. Der vil også høstens første samling avholdes søndag 24. september. Siden kommer det samlinger gjennom hele oktober, mens det avsluttes med samlinger på Forus, Voss og Bergen de to første helgene i november.

På de aller fleste steder legges det opp til at 1-åringer og 2-åringer/eldre hester samles på samme dag, men der hvor deltakelsen er stor vil de ble kalt inn til litt forskjellige tidspunkter.

Totalt var det cirka 230 hester i ulike aldre som deltok på vårens «Til Start»-samlinger. Av disse var den største andelen 2-åringer. Til høstens samlinger bruker det å være størst antall med 1-åringer. Så om du ikke deltok med 1-åringen din på vårens samling så vil vi veldig gjerne se deg nå!

For de 1-åringene som er klare for det så blir det felles jogg i banen. Dette er utrolig lærerikt for «ungdommene», og man blir like imponert hver gang over hvor fint unghestene opptrer i flokk. Samtidig er det viktig å presisere at man ikke skal være redd for å komme med sin 1-åring selv om man ikke har fått satt den i vogn ennå eller ikke føler seg klar for å kjøre sammen med de andre i banen. Da tomkjører vi isteden, og man får samme gjennomgangen fra treningsveileder, hovslager og veterinær som de andre hestene.

Selv om samlingene er mest tilrettelagt for unghester så ønskes hester i alle aldre velkommen. Har du noen utfordringer med å få i gang din hest så er dette en flott arena å delta på. Som beskrevet tidligere så er det både trener-, hovslager- og veterinærkompetanse på plass.

Spørsmål kan rettes til din lokale forbundssekretær eller Tron Gravdal på e-post .

Og husk! «Til Start» er en sosial og trivelig arena hvor gode råd, gamle røverhistorier og smilet sitter løst – vel møtt!

"Til Start"-samlinger høst 2023

Vil du være med?

Til Start arrangeres rundt om på lokale travbaner i hele Norge. Vi ønsker alle hesteeiere, trenere og øvrige hesteinteresserte velkommen med på våre kurs og samlinger!

På Til Start får du og din hest:  

  • Læring og kompetanseutvikling 
  • Hjelp og veiledning av profesjonelle 
  • Sjekk av hestens helse 
  • En sosial og hyggelig opplevelse 

Les også

Rekruttering

Aktivitetsstall

Aktivitetsstall er en av satsningsområdene i DNT sitt rekrutteringsarbeid, og er et tiltak basert på strategiplan Trav 2025. Kanskje du vil drive en aktivitetsstall? Da vil vi høre fra deg!