- Blant de største vi har hatt

Til helgen arrangeres årets ponnilandsleir. Hele 150 ponnikusker er påmeldt til landsleiren som finner sted på Klosterskogen Travbane.

Foto: Hesteguiden.com

Ponnilandsleiren er en årlig tradisjon og den største samlingen som gjennomføres for ponnitravet i Norge. Den nasjonale leiren arrangeres av travforbund med støtte fra Det Norske Travselskap (DNT), og samler unge to- og firbente utøvere fra hele Norge. Årets arrangør er ponniutvalget i Telemark Travforbund, og fra 30. juni til 2. juli er det klart for sport, spenning og fest på Klosterskogen Travbane i Skien.

- Årets samling er blant de største vi har hatt. Det var 172 deltakere på Drammen Travbane i 2011 og det mener jeg er rekorden. Med hele 150 ponnikusker på årets landsleir er vi nærmere rekorden enn noen gang, og det er svært gledelig etter noen år med pandemi og mindre deltakelse, forteller Tove Onshuus i DNT.

Hovedsponsor til årets arrangement er avlshingsten Papagayo E. med hans eiere og derfor heter årets arrangement «Papagayo E.s ponnilandsleir».

- Arrangøren har langt ned en iherdig jobb i arbeidet med å få sponsorer til alle løpene. Takket være dette er det fire store løp begge dager med vinnerkrans og flotte premier til deltakerne, forteller Onshuus.

I løpet av arrangementet skal det gjennomføres 30 ponniløp, i tillegg til at det blir ponnigalla og mye sosialt samvær.

- Like viktig som den sportslige delen er ponnilandsleiren som en møteplass og sosial arena for våre unge utøvere i travsporten, avslutter Onshuus.

Startlistene til ponnilandsleiren får du på www.ponnitravet.no.

Papagayo E.s ponnilandsleir

Du kan følge ponnilandsleiren på deres Facebookside. Det vil blant annet være en studiosending som følger løpene under hele helgen og som sendes direkte via denne Facebooksiden.

Les også

Rekruttering

Aktivitetsstall

Aktivitetsstall er en av satsningsområdene i DNT sitt rekrutteringsarbeid, og er et tiltak basert på strategiplan Trav 2025. Kanskje du vil drive en aktivitetsstall? Da vil vi høre fra deg!