Finansiering av innskuddsløp

Styret i DNT har vedtatt nytt regelverk for finansiering av Klasseløpene.

Foto: Eirik Stenhaug

Sak om fremtidig finansiering av innskuddsløp ble i januar sendt på høring i DNTs organisasjon og hos samarbeidende organisasjoner. Til styremøte 2/23 ble høringssvarene presentert, og styret ga etter dette administrasjonen i oppgave å utarbeide et detaljert forslag til fremtidig ordning. Nytt forslag ble behandlet og vedtatt på dagens styremøte.

Finansiering av premier til klasseløpene, Norsk Travkriterium og Norsk Travderby, vil gjennomføres på følgende måte med endring for løpene som kjøres fra og med 2026:

  • Det settes av en samlet premiesum på 4,2 mill. kr inklusive oppdretterpremier til finaleløpene som dekkes av DNT. Disse fordeles med 2,8 mill. kr til derbyløpene og 1,4 mill. kr til kriterieløpene. Premiebeløpene fordeles likt på de fire finaleløpene som kjøres i henholdsvis kriteriet og derby. I tillegg fordeles innbetalte innskudd i den enkelte årgang og rase likt mellom åpen avdeling og hoppeavdeling. Premier til kvalifiseringsløp dekkes i sin helhet av DNT.
  • De to siste innskuddene for Norsk Travkriterium for varmblodshester økes fra kr 1 000 til kr 1 500 for årgangen født 2023. Til Norsk Travderby for varmblodshester opprettes det et nytt innskudd pålydende kr 2 000 for hester født fra og med 2022, som belastes i oktober når hestene er 3 år. Til Norsk Travderby for kaldblodshester opprettes det et nytt innskudd pålydende kr 1 500 for hester født fra og med 2022, som belastes i oktober når hestene er 3 år.
  • Hester som står inne i klasseløpene som kjøres i 2026, og som ønsker å stryke sine hester etter disse endringene, vil kunne gjøre det og få refundert første innskudd om strykning er DNT i hende innen 31. mai 2024.

Les også

Sport

B-trenerkurs høsten 2024

Godkjent eksamen fra B-trenerkurset er ett av kravene for å søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisens. Med profesjonell trenerlisens B kan du trene inntil fem travhester som eies av andre.
Sport

Uendret i toppen

To løp ble kjørt i UET Elite Circuit sist helg, og nå begynner de skandinaviske hestene å markere seg.